RIJKE GESCHIEDENIS IN COSMETICA PRODUCTEN

Als vooraanstaande cosmetica producent van private labels, A-merken en het eigen Hegron merk kent onze onderneming een rijke historie. Onze bedrijfsgeschiedenis begint in de jaren 50, met een kapperszaak in Zaanstad die voor eigen gebruik cosmetica producten maakt. 

De goede reacties op deze kappersproducten, voornamelijk haarverstevigers en brillantine, leiden in de jaren 60 tot het strategische besluit om de markt op te gaan. Contacten met mogelijke afnemers leveren snel resultaat op. Een bekende supermarkt uit Zaandam gaat in twintig vestigingen van start met de verkoop van Hegron cosmetica producten.


VEELZIJDIGE COSMETICA PRODUCENT 

In korte tijd groeit de voormalige kapperszaak uit tot veelzijdige producent van cosmetica producten, vandaag bekend als Hegron Cosmetics. Door stelselmatig te investeren in mensen, machines en processen blijven onze expertise, technologie en productieprocessen up to date. Hierdoor weten we ons nu en in de toekomst te onderscheiden als innovatieve en betrouwbare full service partner in de ontwikkeling en realisatie van kwaliteitsproducten met een concurrerende prijsstelling.

MISSIE

Hegron Cosmetics wil de beste partner in de cosmeticabranche zijn voor haar klanten.

DOELSTELLING 

Hegron Cosmetics wil voor haar klanten een goede, flexibele en betrouwbare partner zijn, die te allen tijde kwalitatief hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen kan aanbieden, nu en in de toekomst, zodanig dat de continuïteit van uw en onze organisatie is gewaarborgd.


MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijgt binnen onze onderneming optimale aandacht. We zijn kritisch op retourstromen en verpakkingsmaterialen. We richten onze productieprocessen energie-efficiënt in en dragen in de logistieke keten bij aan vermindering van de CO2 uitstoot. Ook de komende jaren heeft ons MVO-beleid een hoge prioriteit.

We zijn trots op onze inspanningen om een verantwoordelijk en duurzaam bedrijf te zijn. Dit feit is in 2022 beloond met een bronzen medaille als erkenning voor de duurzaamheidsprestatie van EcoVadis. Een prestatie die ruim boven het branchegemiddelde ligt. We staan in de top 18% van de EcoVadis Corporate Social Responsibility (CSR)-beoordeling 2022. Een beoordeling die is uitgevoerd onder toonaangevende cosmeticafabrikanten wereldwijd.​


IN HET KORT

  • Meer dan 60 jaar ervaring met het ontwikkelen van private labels en A-merken
  • Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding
  • Productieprocessen volgens GMP standaard 
  • Circa 175 toegewijde werknemers 
  • Hoog opgeleid en ervaren management 
  • Diversiteit aan productieketels voor snelle productiewissels  
  • Multifunctionele en flexibele afvullijnen  
  • Microbiologie en productontwikkeling in eigen laboratorium  


Hegron Cosmetics: een full service organisatie.

CERTIFICATEN

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijgt binnen onze onderneming optimale aandacht. We zijn kritisch op retourstromen en verpakkingsmaterialen.