SUCCESVOL IN NATUURLIJKE COSMETICA

Hegron ontwikkelt en maakt voor uiteenlopende klantrelaties natuurlijke cosmetica producten met een uitstekende marktreputatie. Bij de ontwikkeling en fabricage van deze producten hanteren we al naar gelang de klantwensen één van de genoemde of andere bestaande keurmerksystemen.


NATUURLIJKE COSMETICA – WEL GOED MAAR NIET PER SE ‘BETER’

Bij natuurlijke cosmetica producten worden zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en heilzame planten, kruiden en bloemen gebruikt. Natuurlijke cosmetica producten ondersteunen het herstellend vermogen van de huid. Ze zijn niet per definitie ‘beter’, ‘veiliger’ of ‘gezonder’. 

Of ingrediënten voor cosmeticaproducten nu door mensen worden gemaakt (niet natuurlijke cosmetica) of aan de natuur worden ontleend (natuurlijke cosmetica), dat zegt niets over de kwaliteit of veiligheid. Natuurlijke cosmetica producten voldoen aan een belangrijke consumententrend naar groen en duurzaam, maar zijn niet per se ‘beter’ of ‘veiliger’. Ook natuurlijke grondstoffen kunnen allergenen bevatten die huidirritaties kunnen veroorzaken. Natuurlijke en niet-natuurlijke ingrediënten voor cosmetica worden op dezelfde manier en op dezelfde strenge normen en eisen getest. Bij de geringste twijfel over de veiligheid, wordt de grondsof niet als cosmetica-ingrediënt toegepast, ook niet als het een natuurlijke grondstof betreft!

CONTROLE OP NATUURLIJKE COSMETICA PRODUCTEN

Er bestaan in Europa diverse gerenommeerde instanties die richtlijnen hebben opgesteld voor natuurlijke cosmetica producten. In Duitsland heeft de BDIH (Federatie van Duitse Industrie en Handelsondernemingen) richtlijnen uitgevaardigd, in Frankrijk is de controle- en certificatieorganisatie ECOCERT actief. Samen hebben ze de COSMOS standaard ontwikkeld. In producten die het BDIH of ECOCERT keurmerk dragen, gebaseerd op de COSMOS standaard, zijn natuurlijke grondstoffen verwerkt als plantaardige oliën, vetten en wassen, kruidenextracten of etherische oliën en/of aroma’s uit gecontroleerde biologische teelt of de natuur. Met als belangrijkste richtlijnen:

  • De aanwezigheid van een minimaal percentage van deze natuurlijke grondstoffen
  • Zorgvuldige keuze van de gebruikte plantaardige grondstoffen
  • Minimaal effect op de ecologische balans - Duurzame productieprocessen
  • Biologische afbreekbaarheid van de toegepaste grondstoffen.

Buiten BDIH en ECOCERT heeft Duitsland het initiatief genomen het zogeheten NaTrue label te ontwikkelen, uitgegeven door ‘the International Association for Natural Cosmetics’.

NATUURLIJKE COSMETICA PRODUCTEN

In overeenstemming met klantspecifieke marketingstrategieën, maken we bij Hegron Cosmetics voor klantrelaties ook natuurlijke cosmetica producten. Dit wil zeggen: producten waarin het ‘goede van de natuur’ verwerkt is en waarbij productieprocessen worden gehanteerd, waarin veel aandacht uitgaat naar duurzaamheid.


CERTIFICATEN

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijgt binnen onze onderneming optimale aandacht. We zijn kritisch op retourstromen en verpakkingsmaterialen.